De Zoo van Antwerpen

De Antwerpse zoo is zonder twijfel een van de bekendste hotspots van de stad. Er wonen wel duizenden dieren die maar al te graag bezoek over de vloer krijgen. Ze hebben bovendien allemaal een slaapplaats in een van de mooiste 19e eeuwse dierentuinen ter wereld. Dit groene pareltje ligt in het centrum van Antwerpen, aan het Centraal Station, waardoor deze ideaal bereikbaar is voor toeristen die zich met het openbaar vervoer verplaatsen.

Zoo, Antwerpen, must see, lijst, fotografie, blog, bucket list, foto, dierentuin, België, dieren, reptiel

Verveling staat niet in het woordenboek van de Antwerpse zoo, aangezien er zo veel te zien en te beleven is dat de dag gemakkelijk opgevuld kan worden bij een bezoek aan deze dierentuin. Duizenden dieren (met elk een woordje uitleg op een bordje) zijn dagelijks te bezichtigen, zelfs tijdens de voedertijden. Voor de kleinsten is er nog altijd wat afleiding te vinden in enkele speeltuinen waar ze zich volledig kunnen uitleven, terwijl de ouders op een terrasje zitten.

Zoo, Antwerpen, must see, lijst, fotografie, blog, bucket list, foto, dierentuin, België, dieren, uil, vogel

Bij een bezoekje aan deze spectaculaire dierentuin is het zeker aan te raden een bezoekje te brengen aan het aquaforum. Dolfijnen vind je daar al een tijdje niet meer, maar de goed getrainde zeeleeuwen doen er alles aan om het spektakel in gang te houden. Er worden dagelijks meerdere zeeleeuwenshows opgevoerd die een hoog entertainment niveau hebben voor zowel jong als oud.

Voor wie liever de tropische temperaturen opzoekt, is er altijd nog de magnifieke vlindertuin, waar vele kleurrijke vlindertjes vrolijk rondfladderen om de bezoekers te begroeten. Met een beetje geluk komen ze misschien wel op je vinger zitten om eens kennis te maken. Gedurende de winter wordt deze oase omgebouwd tot wintertuin waar je tijdens de ijzige maanden even kunt opwarmen.

Niet alleen de dierenverblijven worden regelmatig geopwaardeerd, ook het restaurant werd overlaatst volledig gerenoveerd. Wie een hongertje krijgt tijdens zijn bezoek aan de zoo, weet alvast waar te zijn voor een heerlijke lunch of snack, al kan je voor een verfrissing tussendoor ook altijd terecht bij de vele ijskraampjes die in de zoo terug te vinden zijn. Ideaal tijdens de warme zomermaanden!

Advertenties

Een gedachte over “De Zoo van Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s