Het MAS, buitengewoon adembenemend

Een panoramisch uitzicht over de stad en haar druk bevaren haven, dat is een van de vele troeven die het MAS of beter gezegd museum aan de stroom te bieden heeft. Sinds de vernieuwing van het architecturaal sterk bedachte gebouw is dit museum zonder twijfel een belangrijke trekpleister geworden voor Antwerpen en dat is niet zonder reden. Eens je het grote gebouw binnen bent gegaan, is er geen ontkomen meer aan; het MAS is als snoep voor je ogen, waarbij de verleiding te groot is om het te weerstaan.

Sinds mei 2011, de officiële opening van het gebouw, zijn verschillende collecties gekomen en gegaan. Tijdelijke tentoonstellingen hebben voor een bepaalde periode hun eigen vaste plaats op de derde verdieping. Exposities zoals De wereld Gespiegeld: wereldkaarten van de Middeleeuwen tot nu, The Ultimate Sailor en Sporting MAS zijn al aan de beurt geweest en hebben één voor één voor een groot succes gezorgd. Momenteel is de expo Antwerpen à la carte te bezichtigen. De naam spreekt voor zich: voedsel staat hier centraal, al steekt het MAS dit in een politieke, kunstzinnige en economische verpakking. Hier vindt nooit ‘gewoon’ een tentoonstelling plaats, er is altijd iets bijzonders te bemerken.

MAS, museum aan de stroom, museum, Antwerpen, indrukwekkend, expo, restaurant, café, must see, aanrader, A-kaart, foto, fotografie, Antwerpen à la carte

Niet enkel wat er binnenin het museum aan de stroom te zien is, is indrukwekkend, ook het uitzicht over de stad maakt je sprakeloos in enkele seconden. Zelfs bij regenweer is de schoonheid van de binnenstad en de haven niet te ontkennen. Een 360° panoramisch uitzicht is bijna nergens anders in Antwerpen te vinden. Bovendien zijn de golvende ramen zo ontworpen dat wanneer je helemaal in de hoek van welke verdieping dan ook gaat staan, je gezichtsveld verruimd wordt tot bijna 180°. Hoe hoger je staat, hoe mooier het uitzicht en hoe duidelijker de figuur op de tegels van het buitenplein wordt. Er is namelijk een skelet in verwerkt.

MAS 7

No zo’n geweldig museumbezoek krijgen bezoekers wel eens trek in een hapje of een drankje. Ook daar heeft het MAS aan gedacht. Zowel op het gelijkvloers als op de negende verdieping van dit prachtige gebouw, bevinden zich eet- en drinkgelegenheden. Helemaal beneden houdt café STORM de boel zeven dagen op zeven draaiende. Niet enkel koffie, biertjes, wijn en Oxfam sapjes zijn te verkrijgen, er staat ook een waaier van verscheidene gerechtjes op het menu. Café STORM wordt dan ook een snack- en eetcafé genoemd, waar je heerlijk kunt ontbijten en lunchen. Voor een luxe diner echter, moet je een paar verdiepingen omhoog, waar restaurant ’t Zilt te vinden is, een restaurant met maar liefst twee Michelinsterren. Sterrenchef Viki Geunes zet haar beste beentje voor om een bezoek aan het MAS in smaak (en in stijl) af te sluiten. ’t Zilte is helaas enkel open van maandag tot en met vrijdag.

Wie Antwerpen bezoekt moet zeker en vast een kijkje gaan nemen in het MAS, gezien het feit dat dit een absolute aanrader is! Wie een A-kaart bezit mag bovendien gratis binnen, maar in het algemeen bedraagt de inkomprijs €10 per persoon.

MAS 11

Advertenties

2 gedachtes over “Het MAS, buitengewoon adembenemend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s